Faillissement Arlero valt CNV rauw op het dak

HOOGEZAND - Vakbond CNV Publieke zaak is verontwaardigd over de gang van zaken rond het plotselinge faillissement van Arlero Thuiszorg. De organisatie heeft vestigingen in Hoogezand en Westerbork.
Het faillissement van de zorginstelling valt het CNV rauw op het dak. Zo hoorde de bond pas dinsdagochtend over het bankroet. Ook zou Arlero al langere tijd in zwaar weer verkeren, maar vernam het CNV taal noch teken. De bond noemt dit 'schandalig' en spreekt van een zeer uitzonderlijke situatie.
Volgens de directeur van Arlero zouden oude schulden van een voormalig directeur de oorzaak zijn van de ellende. Volgens hem wordt er inmiddels gewerkt aan een doorstart en was het daarom niet nodig om de bond in te lichten.
Curator De Ruiter heeft echter nog geen idee of een doorstart daadwerkelijk mogelijk is. Eenvoudig zal die in ieder geval niet zijn, zo vreest hij. Arlero is namelijk een particuliere instantie met mogelijk 'weinig vet op de botten'. Wat de curator betreft is nu het voornaamste doel de werknemers aan het werk te houden, zodat de zorg aan de cliënten niet in het geding komt. Bij Arlero Thuiszorg werken 130 mensen.