Nog 125 woningen in Stad zonder stroom door brand in elektriciteitshuisje (update)

In een elektriciteitshuisje aan de Vasalislaan in de Groningse wijk Helpman is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Daardoor zitten nog 125 adressen in de omliggende wijken zonder stroom, laat Enexis weten.

De brandweer begon samen met de netbeheerder een onderzoek naar de oorzaak van de brand, die inmiddels geblust is.

Aanvankelijk zaten meer dan 1200 adressen zonder stroom. De 125 woningen die nu nog geen stroom hebben, zijn rechtstreeks op het elektriciteitsstation aangesloten. Enexis bekijkt vanavond wat de schade aan het station precies is en probeert een noodaggregaat aan te sluiten.

Het is niet bekend wanneer de laatste woningen weer stroom hebben.

Voorzichtig te werk

Brandweerlieden zijn uit voorzorg niet direct gaan blussen na de melding over rookontwikkeling in het elektriciteitshuisje, aldus een woordvoerder.

'In dit soort gevallen kun je beter even wachten tot Enexis er is, want door te blussen met poeder richt je meestal meer schade aan dan wanneer je even afwacht.'

Vast in lift

Door de brand was ook de stroom in serviceflat Residentie De Wijert uitgevallen. Daardoor zat een onbekend aantal mensen korte tijd vast in een lift. 'Bij de flat sprong gelukkig een noodaggregaat aan, waardoor de stroom snel weer terugkwam', aldus de brandweerwoordvoerder.

Update: het aantal adressen zonder stroom is aangepast nu meerdere huizen weer stroom hebben.

Meer over dit onderwerp:
brand GRONINGEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws