Ajax 'breekt in' bij voetbalclub Forward voor goedmakertje 'plagiaatshirt'

Vaak worden er dingen ontvreemd als je bezoek hebt gehad van een inbreker, maar de inbreker die GSAVV Forward dinsdag een bezoek bracht, kwam juist iets brengen: het nieuwe Ajax-uitshirt.

Het was een ludieke reactie van de Amsterdammers op de oproep die voormalige bestuursleden van Forward zondag deden.

Twee druppels water

Die zeven bestuursleden van de Groninger studentenvoetbalvereniging hadden vorige week flinke lol toen Ajax diezelfde week haar nieuwe uittenue bekendmaakte. ‘Dat lijkt als twee druppels water op het lustrumpak dat wij twee jaar geleden lieten ontwerpen’, reageerde Marnix Feikens, die twee jaar geleden in het Forward-bestuur zat.

Opmerking met een knipoog

‘Je reinste plagiaat’, reageerden de studenten. Een opmerking die met een knipoog bedoeld was, want stiekem waren ze wel gevleid dat Ajax voor een nieuw uittenue had gekozen dat aardig overeenkomt met de lustrumpakken van de Groningse studentenvoetbalvereniging.

Ajax kon de reactie van de studenten ook waarderen en besloot om Forward dinsdag compleet te verrassen.

Shirt in bestuurskamer

Zonder dat ook maar iemand van Forward op de hoogte was, zette een afvaardiging van de Amsterdammers dinsdag koers naar sportpark Zernike. Met hulp van buitenaf wist de Ajax-delegatie het clubhuis van Forward binnen te dringen en werd het nieuwe uitshirt van Ajax, met achterop de naam Forward en het lustrumgetal 115, aan de muur in de bestuurskamer gehangen.

Daar bleef het niet bij, want Ajax besloot de studentenclub ook nog te voorzien van twee dozen bier, vijf nieuwe ballen en een persoonlijke brief van Edwin van der Sar. Daarin liet de algemeen directeur van de Amsterdammers weten dat hij maar wat voor de club heeft achtergelaten, omdat er niemand van het bestuur in het clubgebouw aanwezig was.

'Iets meer Ajacied'

'Heel erg tof', reageert oud-bestuurslid Marnix Feikens op de 'inbraak' van de Amsterdammers. Hij is met stomheid geslagen als hij hoort hoe Ajax te werk is gegaan.

'Bizar dat ze het zo aanpakken. Als je als club zo reageert op een grapje, dan ben je met recht één van de grote clubs van Nederland, al staat Forward natuurlijk nog steeds op één. Levi Jolink, die twee jaar geleden ook in het Forward-bestuur zat is trouwens Feyenoord-supporter, maar na vandaag is-ie waarschijnlijk iets meer Ajacied geworden', besluit Feikens lachend.

De voormalige bestuursleden van Forward, waarvan het merendeel in Amsterdam woont, willen binnenkort naar de Johan Cruijff ArenA om de Amsterdammers te bedanken voor hun giften.

Lees ook:

- Nieuw Ajax-shirt komt voormalige Forward-leden bekend voor: 'Je reinste plagiaat'

Meer over dit onderwerp:
criminaliteit inbraken voetbal GRONINGEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws