Laatste 125 huishoudens hebben weer stroom na brand in elektriciteitshuisje

Alle woningen in de Groningse wijk Helpman hebben weer stroom na de brand die dinsdag uitbrak in een schakelstation aan de Vasalislaan in Groningen.

Tegen half twee heeft netbeheerder Enexis een noodstroomaggregaat aangesloten. Daardoor konden ook de laatste 125 woningen weer van elektriciteit worden voorzien.

1200 adressen

Dinsdagmiddag ontstond er kortsluiting in het elektriciteitshuisje. Meer dan 1200 adressen in de stadswijk kwamen daardoor zonder stroom te zitten.

De meeste klanten konden via omleidingen snel weer van elektriciteit worden voorzien, maar 125 huishoudens niet. Zij waren rechtstreeks op het schakelstation aangesloten. Omdat deze 125 huishoudens langer dan vier uur zonder stroom zaten, hebben zij recht op een schadecompensatie.

Vervangen

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 'Onze prioriteit lag bij het weer aansluiten van de klanten die geen stroom hadden', zegt Enexis-woordvoerder Bob Winkels. 'Op basis van wat er over is van het station, proberen we de oorzaak te achterhalen. Maar het is de vraag of dat nog lukt.'

De netbeheerder begint woensdag met het vervangen van het afgebrande elektriciteitshuisje en hoopt deze werkzaamheden uiterlijk donderdag af te ronden.

Lees ook:
- Nog 125 woningen in Stad zonder stroom door brand in elektriciteitshuisje

Meer over dit onderwerp:
brand GRONINGEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws