Coronavirus vastgesteld bij leerling OBS De Beijumkorf

De vestiging  van de Beijumkorf aan de Jaltadaheerd, waar de besmetting is vastgesteld
De vestiging van de Beijumkorf aan de Jaltadaheerd, waar de besmetting is vastgesteld © René Wiegmink/ProNews
Bij een leerling van OBS De Beijumkorf is dinsdag het coronavirus vastgesteld door de GGD. De leerling moet twee weken in thuisquarantaine doorbrengen.
Volgens Openbaar Onderwijs Groningen gaat het naar omstandigheden goed met de leerling.

Naar school

Op advies van het RIVM en de GGD kunnen alle leerlingen en medewerkers gewoon naar school, op de voorwaarde dat zij geen coronaklachten hebben.
De GGD start een contactonderzoek. Dat betekent dat wordt nagegaan waar de besmette leerling is geweest en met wie hij of zij contact heeft gehad.

Brief

Alle ouders van leerlingen van de school zijn op de hoogte gebracht van de situatie. De ouders van klasgenoten van de besmette leerling hebben een brief gekregen met een e-mailadres, waar ze de komende twee weken eventuele gezondheidsklachten van kinderen kunnen melden.

Reeks besmettingen

De Beijumkorf is de tweede school in de provincie Groningen waar deze week het coronavirus is vastgesteld bij een leerling. Ook op de openbare basisschool De Oleander in Stadskanaal is een leerling besmet.
Net over de grens werd het coronavirus ook bij een medewerkster van kinderdagverblijf Het Kinderkabinet in Paterswolde vastgesteld.