Ouders mogen toch langs de lijn staan bij sporttraining kind

Ouders en verzorgers zijn toch welkom bij de sporttrainingen van hun kind. Dat bevestigt de gemeente Groningen.

Dinsdag liet Sport050, de gemeentelijke sportorganisatie, weten dat het - ondanks eerdere berichtgeving - nog niet was toegestaan dat ouders langs de lijn zouden staan.

Die boodschap leidde tot veel verbazing en onbegrip bij sportverenigingen. Die hadden vorige week net aangegeven dat ouders weer mochten kijken bij de trainingen als zij de RIVM-richtlijnen in acht zouden nemen.

Toestemming van Veiligheidsregio

Sport050 heeft daarop contact gezocht met de Veiligheidsregio Groningen. Die heeft bevestigd dat ouders en verzorgers bij de trainingen van hun kind mogen zijn, mits ze anderhalve meter afstand in acht nemen. De gemeente heeft het bericht van dinsdag daarom nu gerectificeerd.

De woordvoerder van de gemeente kon niet zeggen waardoor de verwarring is ontstaan. 'Er speelt heel veel, denk aan de verschillende versoepelingen, waardoor er onduidelijkheden kunnen ontstaan.' In een bericht stelt Sport050 bovendien dat er sprake is van 'voortschrijdend inzicht en moeten regels daarop worden aangepast'.

Excuses aangeboden

De gemeentelijke sportdienst heeft zijn excuses aangeboden voor de ontstane verwarring.

Op de website van Sport050 staat een overzicht van de coronaregels op en rond de sportvelden.

Sinds 15 juni is het ook weer mogelijk om gebruik te maken van kleedkamers, sanitair en douches. Vanaf 1 juli mogen waarschijnlijk ook de kantines en terrassen bij sportverenigingen weer open. Daarvoor geldt wel dat sportclubs moeten voldoen aan de coronamaatregelen en protocollen die gelden voor de horeca.

Lees ook:
- Sport050: langs de lijn staan bij trainingen is nog niet toegestaan

Meer over dit onderwerp:
voetbal corona GRONINGEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws