Minister Kaag brengt bezoek aan Eemshaven en Veendam

Minister Kaag komt aan in de Eemshaven
Minister Kaag komt aan in de Eemshaven © Martin Drent/RTV Noord
Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is woensdag op werkbezoek in onze provincie. Rond één uur woensdagmiddag is ze aangekomen in de Eemshaven. Later gaat ze nog naar Veendam.
In de Eemshaven woont Kaag een aantal presentaties bij over projecten in de Eemshaven. Ze maakt ook nog een boottocht door de haven.
Minister Sigrid Kaag
Minister Sigrid Kaag © Martin Drent/RTV Noord

Trots

Directeur Cas König van Groningen Seaports: 'Wij gaan de minister laten zien wat we hier allemaal al doen. Hier vlakbij in de haven ligt bijvoorbeeld het op één na grootste kraanschip ter wereld. Daar zitten vijfhonderd buitenlanders op en die gaan offshore windmolens plaatsen. De hele offshorewereld is een internationaal gebeuren en daar zijn we supertrots op.'
König hoopt natuurlijk ook dat de minister iets komt brengen. 'Wij hebben hier nu een helikopterhaven. Dat is nieuw voor Nederland, dat we een nieuw punt hebben waar je vanuit Nederland naar het buitenland kan. Maar daar moet juridisch nog wel wat voor geregeld worden, dus we gaan kijken of we haar daar wat voor kunnen bewegen.'
In Veendam bezoekt Kaag HyStock van Gasunie. Dat is een project om waterstof op te wekken via zonnepanelen. Ook wordt gekeken of die waterstof kan worden opgeslagen in zoutcavernes in Veendam.