Arlero Thuiszorg maakt doorstart

HOOGEZAND - Arlero Thuiszorg maakt een doorstart. Afgelopen week werd duidelijk dat de thuiszorginstelling, met vestigingen in Hoogezand en Westerbork, failliet is.
De curator twijfelde eerder of een doorstart wel mogelijk zou zijn, omdat het om een particuliere instantie gaat met 'weinig vet op de ribben'. Directeur Pieter Leeflang van Arlero vindt echter dat de curator voor zijn beurt sprak en heeft het volste vertrouwen in een doorstart: 'Wij gaan verder met een schone lei, we zijn een gezond bedrijf en de kwaliteit van zorg is hoog', zo pareert hij.
Eerder deze week reageerde vakbond CNV Publieke Zaken hevig gepikeerd op het nieuws van het faillissement, omdat Arlero de bond niet had geïnformeerd. Directeur Leeflang doet de verontwaardiging van de bond af als 'ego-problemen' en zegt dat hij geen enkele aanleiding zag om met de bond om tafel te gaan.
De schuld van Arlero bedraagt ongeveer een half miljoen euro. De financiële misère zou te maken hebben met schulden van een voormalig directeur. Bij de instelling werken 130 mensen. Volgens Leeflang zullen nagenoeg alle medewerkers hun baan behouden.