Kamervragen over bootcapaciteit naar Waddeneilanden

De Tweede Kamerleden Aukje de Vries en Erik Ziengs, beiden lid van de VVD, hebben vragen gesteld aan de staatssecretaris van Infrastructuur. Aanleiding daarvan is de bootcapaciteit naar de Waddeneilanden.

Er mogen vanwege de coronaregels minder mensen op de boten naar de Waddeneilanden, omdat mensen voldoende afstand van elkaar moeten kunnen houden. Ook op de veerboot naar Schiermonnikoog mogen minder mensen dan normaal. De VVD-Kamerleden willen weten of er gekeken wordt naar manieren zodat de capaciteit van de Wadden-veerdiensten weer omhoog kan.

De Kamerleden willen ook weten of er rekening wordt gehouden met de speciale status van de Waddeneilanden. Er zijn namelijk geen alternatieve openbaar vervoersmogelijkheden om de eilanden te bereiken.

Economische schade door vervoersbeperkingen

Volgens de Kamerleden hebben de bedrijven op de eilanden te maken met ‘enorme omzetdalingen’ omdat er minder plek is voor dagjesmensen. Ook veel toeristen moeten een verblijf op de eilanden afzeggen omdat er geen ruimte is op de veerboten.

De Vries en Ziengs willen van de staatssecretaris willen graag dat er wordt gekeken naar hoe de capaciteit op de veerdiensten kan worden opgeschaald, zodat de economische schade op de Waddeneilanden tot een minimum beperkt blijft. De Kamerleden willen ook weten of het Outbreak Management Team (OMT) hier naar gekeken heeft.

Lees ook:

- Problemen online boeken boottickets naar Schier nog niet voorbij
- Gemeente Schiermonnikoog baalt van reserveringsproblemen
- Reserveren voor boot naar Schier verloopt moeizaam: 'Dit is heel amateuristisch'

Meer over dit onderwerp:
toeristen SCHIERMONNIKOOG Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws