'Rotte kies' in Rhederbrug nog niet verkocht

Het vervallen gebouw in Rhederbrug
Het vervallen gebouw in Rhederbrug © Marten Nauta/RTV Noord
Het Grenskantoor in Rhederbrug is nog niet verkocht. Eind 2018 zei de gemeente Westerwolde, eigenaar van het Grenskantoor, een koper te hebben. Al jaren is het verpauperde gebouw een doorn in het oog voor de gemeente.
Raadslid Pieter Dinkla wil dan ook niets liever dat het gebouw nu met de grond gelijk wordt gemaakt. 'De gemeente komt niet geloofwaardig over, omdat ze het gebouwtje al zo lang in deze staat laten staan', zegt Pieter Dinkla (VVD). 'Ik ga er dan ook vanuit dat er zo spoedig mogelijk een voorstel voor sloop van dit gebouwtje komt?', sluit hij af.
Ook raadslid Wilt Meendering (CDA) heeft er vragen over: 'Ongeveer een uur geleden had ik een explosie van berichten op mijn WhatsApp. Inwoners verbazen zich hogelijk dat na twee jaar blijkt dat het grenskantoor niet is verkocht', aldus Meendering.

Voorlopig geen sloop

Van sloop is op korte termijn alleen nog geen sprake. 'We hebben het gebouwtje overgenomen om het te kunnen behouden', vertelt wethouder Bart Huizing. 'Het is nog één van de laatste grenskantoren aan de Nederlandse grens in heel Noord-Nederland.'
De wethouder zou nog in gesprek zijn met de potentiële koper, maar de persoonlijke omstandigheden van de koper lieten een gesprek een tijdlang niet toe. Ook zijn de twee partijen het, volgens de koper, nog niet eens over het koopcontract.
Hoe dan ook wil de wethouder 'op korte termijn duidelijk hebben'. 'Dan kunnen we verder kijken wat we met het gebouw gaan doen', aldus Huizing.
Op de korte termijn vindt er dus geen sloop plaats, maar de wethouder belooft wel op korte termijn een oplossing voor de 'rotte kies' te hebben.