Vuurwerkstraf FC Groningen valt milder uit door coronacrisis

FC Groningen heeft een nieuw schikkingsvoorstel van de KNVB na het afsteken van vuurwerk geaccepteerd. De Groningers betalen nu 8750 euro. Het voorstel om de eerstvolgende thuiswedstrijd zonder een deel van het publiek te spelen is komen te vervallen.

De aanklager betaald voetbal heeft in het nieuwe voorstel de oorspronkelijk aangekondigde boete van 17.500 euro gehalveerd. Opmerkelijk is dat als reden daarvoor de coronacrisis wordt opgevoerd.

'Omdat FC Groningen net als veel andere bedrijven hard wordt geraakt als gevolg van de huidige crisis heeft de aanklager besloten om zijn schikkingsvoorstel aan te passen', meldt de Trots van het Noorden op haar website.

Proeftijd

De Groningers krijgen de boete omdat er op de Noordtribune in de thuiswedstrijd tegen Ajax op 26 januari vuurwerk werd afgestoken.

De KNVB heeft FC Groningen een proeftijd van twee jaar gegeven om niet opnieuw de fout in te gaan. Als er in die tijd opnieuw vuurwerk in het stadion wordt afgestoken, moet alsnog het volledige bedrag van 17.500 euro betaald worden.

Lees ook:

- FC Groningen niet akkoord met schikkingsvoorstel

Meer over dit onderwerp:
voetbal GRONINGEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws