Grote brand legt fietsenwinkel Roden in de as (update)

Brandweerlieden doen er alles aan om de vlammen te bestrijden.
Brandweerlieden doen er alles aan om de vlammen te bestrijden. © Jordi Haverdings/112 Groningen
In het pand van fietsenwinkel BikeLife aan de Kanaalstraat in Roden is donderdagavond brand uitgebroken, die het pand verwoest heeft. De brandweer bestreed de vlammen, die uit het dak sloegen, met meerdere brandweerkorpsen. Er zijn geen gewonden gevallen.
Volgens woordvoerder Marcel van Alphen van Veiligheidsregio Drenthe is de brand in een meterkast ontstaan. Hij sprak tegenover RTV Drenthe van een grote brand waarbij de vlammen goed zichtbaar waren.
In het pand zat naast een fietsenwinkel ook een meubelmaker en een surfwinkel. Om het pand goed uit te kunnen laten branden, moesten de muren in de loop van de avond worden afgebroken. Wel wist de brandweer te voorkomen dat de vlammen oversloegen op nabijgelegen panden.
RTV Noord-verslaggever Steven Radersma maakte onderstaande beelden van de rookontwikkeling
Beelden van de rookontwikkeling die bij de brand in Roden vrij kwam

NL-Alert

Rond 20.30 uur werd een NL-Alert verzonden vanwege de rook die vrij kwam bij de brand. Het advies in de NL-Alert luidde om ramen en deuren te sluiten mocht de rook overlast veroorzaken.
De Veiligheidsregio Drenthe verzocht omstanders die kwamen kijken om weg te gaan, omdat de coronamaatregelen niet worden nageleefd.