Gemeente Groningen staat toch meer terrassen toe op Grote Markt

De gemeente Groningen stelt een deel van de Grote Markt open voor horecaondernemers om hun terrassen uit te breiden. De uitbreiding van de terrassen kan vrijdagavond direct ingaan.

Met de uitbreiding komt de gemeente horecaondernemers tegemoet die vanwege de coronamaatregelen niet hun volledige terras kunnen openen. De uitbreiding geldt voor de stoelen die de ondernemers nu niet kwijt kunnen.

Volgens wethouder Paul de Rook komt het initiatief van de horecaondernemers zelf. 'Ze maakten zelf een plan en dat hebben wij goed gekeurd. De ondernemers gaan het allemaal samen doen.'

Proef

De gemeente probeert ook zo snel mogelijk meer fietsenrekken bij de Grote Markt te plaatsen, omdat meer terrasplaatsen betekent dat er meer fietsen gestald moeten worden.

Fietsen op de Grote Markt (Foto: Marten Nauta/RTV Noord)

De uitbreiding is een proef voor de rest van de maand juni. Daarna wordt bepaald of de terrassen ook de rest de zomerperiode op de Grote Markt blijven, tot 16 augustus.

Warenmarkt

De terrassen komen niet op het volledige plein te staan, de gemeente stelt een klein gedeelte van de Grote Markt beschikbaar. Ook mogen de terrassen alleen op de Grote Markt staan als er geen warenmarkt is. Momenteel wordt het plein ook gebruikt als extra ruimte voor de warenmarkt die normaal alleen op de Vismarkt staat. De gemeente wil op de Grote Markt ook ruimte houden voor niet-commerciële activiteiten.

Ook voor horecaondernemers aan de Vismarkt en op andere plekken in de stad wordt gezocht naar uitbreiding van terrasruimte. Op het Damsterplein zijn de terrassen al uitgebreid.

Warm weer

Dat de gemeente nu met een uitbreiding van de terrassen komt, heeft volgens woordvoerder Natascha van 't Hooft niet te maken met het voorspelde warme weer. 'De gemeente gaf vandaag pas groen licht, dus voeren we het vandaag ook direct uit.'

Lees ook:
- Horeca wil versoepeling van regels op terrassen
- Spoeddebat in Stad over terrassenbeleid gemeente

Deel dit artikel:

Recent nieuws