FC-supporters stemmen tegen wedstrijden op zondagavond

Voetbalsupporters zien wedstrijden in de eredivisie op zondagavond echt niet zitten. Dat blijkt uit de enquête van het Supporterscollectief Nederland die door bijna achtduizend mensen in ingevuld. De enquête werd het vaakst ingevuld door supporters van Ajax, gevolgd door AZ, Feyenoord en FC Groningen.

Ruim tachtig procent van de stemmers vindt zondagavond 20.00 uur een 'zeer slecht tot slecht' aanvangstijdstip. De populairste tijdstippen voor voetbalwedstrijden onder supporters zijn zaterdagavond 19.45 en zondagmiddag 14.30 uur.

Stank voor dank

Ruim zeventig procent van de fans die meewerkten aan het onderzoek hebben een seizoenkaart gekocht voor het voetbaljaar 2020-2021. 'Het is minachting van de supporters, die in de crisis massaal hun seizoenkaart verlengden', zegt het Supporterscollectief, waar fans van vrijwel alle profclubs bij zijn aangesloten, vorige week al. 'Wij zijn overspoeld met boze reacties van supporters. We zijn tot op heden ook niet betrokken bij deze plannen. De supporters die de clubs onvoorwaardelijk steunen, dreigen nu stank voor dank te krijgen.'

De eredivisieclubs willen dat zondagavond 20.00 uur als vast speelmoment wordt opgenomen in het competitieprogramma. Afgelopen seizoen werd dat tijdstip af en toe al gebruikt, zodat clubs die op de donderdag ervoor in Europa actief waren zolang mogelijk rust kregen. Het plan van de clubs viel echter slecht bij de fans.

Lees ook:
- FC Groningen-supporters niet blij met voorlopig speelschema

Meer over dit onderwerp:
FC Groningen GRONINGEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws