Westerkwartier heropent gemeentehuis in Leek door toenemende drukte

Het gemeentehuis in Leek
Het gemeentehuis in Leek © Bert Hofman
De gemeente Westerkwartier heropent het gemeentehuis in Leek vanwege de toenemende drukte bij het gemeentehuis in Zuidhorn.
Westerkwartier heeft sinds de herindeling vier 'deelgemeentehuizen': in Zuidhorn, Leek , Marum en Grootegast. Door de uitbraak van het coronavirus besloot de gemeente alleen het gemeentehuis van Zuidhorn open te houden voor burgerzaken, zoals het verlengen van paspoorten of een nieuw rijbewijs. Inwoners konden daar alleen terecht voor de hoognodige zaken en op afspraak.

Vakanties

'Je zag dat mensen ook nauwelijks naar het gemeentehuis kwamen vanwege corona', vertelt woordvoerder Joost Tanasale. 'Maar sinds de maatregelen zijn versoepeld op 1 juni en de vakanties er aan zitten te komen, wordt het steeds drukker en drukker in Zuidhorn'.
Daarom is mede na signalen vanuit de bevolking besloten om het gemeentehuis van Leek per 1 juli ook weer te openen. 'We proberen het zo een beetje te spreiden. Voor inwoners aan die kant van de gemeente is dat ook wel handig, dan hoeven ze niet zo ver meer te reizen'.

Coronamaatregelen

Mensen moeten nog wel een afspraak maken om in het gemeentehuis terecht te kunnen. 'We willen niet dat inwoners zo maar binnen komen wandelen. Eerst kon er alleen telefonisch een afspraak worden gemaakt. dat kan nu ook weer via onze website', legt Tanasale uit.
In de gemeentehuizen blijven de coronamaatregelen met plexiglas voor de balies en looproutes gehandhaafd.
De gemeentehuizen in Marum en Grootegast blijven wel gesloten. 'Dit blijft zo tot het eind van het jaar. Dan kijken we weer verder', aldus de woordvoerder van de gemeente Westerkwartier.