Matig resultaat voor Groninger clubs in hoofdklasse C

GRONINGEN - PKC'83 heeft zaterdag in eigen huis teleurgesteld met een 3-3 gelijkspel tegen ACV. Ook de andere Groninger club in de hoofdklasse C, Oranje Nassau, wist de punten niet te pakken. Zij verloren met 3-0 van WHC.
Zowel voor PKC'83 als voor het Asser ACV was het een belangrijke middag. Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen en winst is dus uitermate belangrijk. PKC ging voortvarend van start. Na een kwartier was het 2-0 voor de Stadjers via doelpunten van Cuneyt Karakaya en Freddy de Grooth.
Na een half uur deed Philip Thies iets terug namens ACV. In de blessuretijd van de eerste helft moest Jeffrey Wu van ACV met tweemaal geel van het veld. Maar ondanks een meerderheid voor PKC kwamen de Assenaren in de tweede helft op gelijke hoogte via Thies. Karakaya leek PKC tien minuten voor tijd naar de overwinning te schieten met de 3-2, maar in de blessuretijd schoot opnieuw Thies de gelijkmaker binnen.
In diezelfde klasse heeft Oranje Nassau de uitwedstrijd tegen WHC uit Wezep vrij kansloos verloren. In een slechte wedstrijd was WHC na een 1-0 ruststand, uiteindelijk met 3-0 te sterk.
Mud scoorde tweemaal voor WHC en Slager was één keer succesvol.
PKC'83 staat nu op de elfde plaats met 18 punten. Dit is evenveel als Oranje Nassau, maar vanwege een slechter doelsaldo staan zij twaalfde.