Transport onderdelen windpark N33 begonnen

In de Eemshaven is dinsdagavond rond 21:45 uur begonnen met het eerste transport van onderdelen voor Windpark N33. De eerste mastdelen zijn dinsdagavond en -nacht naar de locatie naast de N33 gebracht.
De komst van de onderdelen werd al verwacht. De funderingen voor de windmolens zijn al een tijdje klaar en een woordvoerder van ontwikkelaar Innogy kondigde eerder al aan dat de windmolens uiterlijk eind juni de hoogte in zouden gaan.

Veiligheidsoverwegingen

Een woordvoerder laat dinsdagavond namens Innogy weten dat zij niet kunnen bevestigen dat het om onderdelen van windpark N33 gaat. Volgens hem wordt de informatie 'uit veiligheidsoverwegingen' niet met hun gedeeld.
Meerdere bronnen laten aan RTV Noord weten dat het gaat om onderdelen voor windpark N33.
Eerste mastdelen Windpark N33 op transport
De afgelopen jaren was er veel protest tegen de komst van Windmolenpark N33. Actiegroepen als Tegenwind N33 pleiten voor zonneparken als alternatief, maar konden het park niet tegenhouden.

Windmolenpark N33

Windmolenpark N33 ligt tussen Bareveld en Zuidbroek en bestaat uit drie kernen. ‘N33 Noord’ bestrijkt het grootste gebied. Het begint in het Noorden bij Zuidbroek aan de A7 en stopt zuidelijker bij Meeden.
Windmolenpark ‘N33 Midden’ begint onder Meeden, ten hoogte van de noordelijke industrie in Veendam. De windmolens staan er tot de N366 Drieborghweg. Daar bijna direct onder begint het zuidelijke gedeelte, dat langs de N33 loopt tot de hoogte van Wildervank.

35 windmolens

In totaal bestaat windpark N33 uit 35 windmolens met een tiphoogte van ongeveer 200 meter.