Tien tips na uitzenden beelden verdachte zedenmisdrijf: 'Namen genoemd' (update)

Eerder gedeelde camerabeelden van de zaak
Eerder gedeelde camerabeelden van de zaak © Politie
De politie heeft dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden openbaar gemaakt van de verdachte van een zedenmisdrijf in Roden.
Die verdachte, op de beelden te zien in een blauw T-shirt en op een fiets, had tot de uitzending de kans gekregen zich te melden. Zou hij dat niet doen, dan beloofde de politie de bewakingsbeelden openbaar te maken.
Hier de beelden van de man op de fiets.

Ernstig zedenmisdrijf

De man wordt verdacht van een 'ernstig zedenmisdrijf' in een steeg in een woonwijk in Roden. Het gaat om een blanke man, met kort, blond haar. Hij reed op een donkere herenfiets.
Op de beelden is te zien hoe hij op 15 juni 2020 rond 16:10 uur enkele keren langs de steeg reed waar het zedenmisdrijf plaatsvond.

Aangesproken door onbekende man

Volgens de twee kinderen werden zij aangesproken door een onbekende man op een fiets. Eén van hen werd vervolgens slachtoffer. Op camerabeelden zijn rond de tijd van het misdrijf geen andere mensen op camerabeelden te zien.

Tien tips, namen genoemd

Ongeveer twee uur na de uitzending, maakte de politie bekend dat er inmiddels tien tips binnen waren gekomen naar aanleiding van de beelden. 'Hierbij zijn ook namen genoemd', aldus de politie op Twitter.