Werkstraf en voorwaardelijke celstraf voor inbrekende Stadjer

Een 40-jarige Stadjer moet voor een woninginbraak aan de Onderduikersstraat in Stad voor straf 180 uur werken. Daarnaast veroordeelde de politierechter de man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden.

Na een melding over een 'verdachte persoon' bij een woning werd de man op 8 juni vorig jaar op straat gesnapt door de politie. Bij zijn aanhouding had hij een breekijzer bij zich. Daarmee had hij een raam geforceerd en was hij de woning binnengekomen, bekende hij.

'Kluis was leeg'

Hij had een playstation met controllers, spellen, een riem en schoenen buitgemaakt. Het slachtoffer mistte ook ruim 300 euro uit een kluisje. De Stadjer bekende op de zitting dat hij de kluis wel had opengebroken, maar hij hield vol dat deze leeg was.

Fors strafblad

Het strafblad van de Stadjer beslaat 27 kantjes. De man ging met de inbraak tijdens zijn proeftijd opnieuw de fout in. Voor hem lagen nog zeven maanden celstraf op de plank. De rechter besloot om die celstraf nu niet op de man te verhalen. Vijf maanden celstraf moeten als stok achter de deur dienen.

De overige twee maanden wisselde de rechter om in een extra werkstraf van 120 uur. Naast 300 uur werken wacht hem een proeftijd van drie jaar.

Smartengeld

Het slachtoffer woonde nog maar kort op zichzelf toen bij hem werd ingebroken. Hij claimde 200 euro smartengeld. Dat bedrag wees de rechter toe. Daar bovenop moet de Stadjer twintig euro betalen voor de vernielde kluis.

Deel dit artikel:

Recent nieuws