Oplossing gevonden voor huisvestingsprobleem Pekelder basisscholen

BSO de Groenling in Oude Pekela
BSO de Groenling in Oude Pekela © Marco Grimmon/RTV Noord
De huisvestingsproblemen bij basisscholen in Oude Pekela lijken opgelost. Meerdere scholen zijn nu verenigd in verzamelgebouw De Groenling, maar de aanwas van leerlingen was zo groot dat het gebouw te klein werd.
Dat leidde er zelfs toe dat leerlingen op de gang les kregen.

Kleuters op de gang

In De Groenling zitten De Hendrik Westerschool, de St. Willibrordusschool en De Zevensprong. Maar in maart 2018 zaten de lokalen zo vol, dat een deel van de groepen 1 en 2 van De Zevensprong noodgedwongen op de gang les kreeg.
In totaal ging het om zeventien kleuters. Kluisjes die voor jassen gebruikt worden, werden ingezet als afscheiding om op die manier aparte ruimtes te creëren.

Oplossing

Maar nu is er een definitieve oplossing voor het ruimtegebrek. De Hendrik Westerschool en St. Willibrordus wisselen van ruimtes. Er wordt een extra lokaal gecreëerd en het speellokaal wordt ook echt weer een speellokaal. Eerder werd dat lokaal opgeofferd om extra lesruimte te creëren.
Er wordt ook gekeken naar de Feiko Clockschool, die op zo’n vijf minuten fietsen van De Groenling staat. Onderzocht wordt om daar een technieklokaal in te bouwen. Dat lokaal hoeft op die manier niet gerealiseerd te worden in De Groenling. ‘Dat technieklokaal kan dan gebruikt worden voor alle basisscholen in Oude Pekela’, laat de gemeente weten.
Ouders worden op korte termijn op de hoogte gesteld van de aanpassingen. De veranderingen gelden vanaf het schooljaar 2020-2021.