Fledderus over Engelse interesse voor Buijs: 'Weet niet hoe serieus het is'

FC Groningen-trainer Danny Buijs.
FC Groningen-trainer Danny Buijs. © ANP
FC Groningen-trainer Danny Buijs staat in de belangstelling van het Engelse Birmingham City. Hij is daar één van de vijf kandidaten om trainer te worden.
‘Ik weet niet hoe serieus het is’, zegt Mark-Jan Fledderus over de geruchten rondom Buijs. De technisch directeur heeft het er dan ook nog niet met hem over gehad.
‘Ik lees van alles in de media’, zegt Fledderus. ‘Ik weet daarom niet hoe serieus we het kunnen nemen. Zolang er nog niks rechtstreeks bij mij gemeld wordt, ga ik ervan uit dat het nog niet serieus is.’

'Bezig met een idee'

De technische man van FC Groningen hoopt in ieder geval dat Buijs niet tussentijds overstapt naar een andere club. ‘We hebben onlangs twee jaar met elkaar verlengd en zijn hartstikke tevreden over Buijs. We zijn bezig met een idee en daar hebben we een goed gevoel bij.’
De 38-jarige trainer van FC Groningen was afgelopen seizoen bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de Trots van het Noorden. Vooral het eerste jaar begon enorm moeizaam, maar via een inhaalrace werden uiteindelijk de play-offs voor Europees voetbal bereikt. Afgelopen seizoen stond FC Groningen negende, toen het seizoen vanwege de coronacrisis werd afgebroken.
'Mijn telefoon is na gisteren ontploft'
Danny Buijs - Hoofdtrainer FC Groningen
De hoofdrolspeler van de geruchten, Buijs zelf, onthoudt zich van elk commentaar rondom zijn eigen positie als trainer van FC Groningen. ‘Mijn telefoon is na gisteren ontploft’, laat Buijs weten. Inhoudelijk wil de oefenmeester niet op de interesse van Birmingham City, waar voormalig FC Groningen-aanvoerder Maikel Kieftenbeld speelt, reageren.