Westerwolde gaat aankoopvoorstel Parc Emslandermeer maken

Parc Emslandermeer vanuit de lucht
Parc Emslandermeer vanuit de lucht © Martijn Klungel/RTV Noord
Het gemeentebestuur van de gemeente Westerwolde gaat een aankoopvoorstel voor Parc Emslandermeer maken. De gemeenteraad heeft daar dinsdagavond toestemming voor gegeven.
Maar dat betekent nog niet direct dat de gemeente het gebouw met zwembad daadwerkelijk gaat kopen. René Kriek maakte dat woensdagavond nog eens duidelijk: 'Het betekent niet dat we dan ook doorrollen naar de volgende stap', aldus Kriek.
Ook wethouder Giny Luth benadrukte dat nogmaals: 'Ik wil absoluut geen verwachtingen wekken', zei ze.

Heet hangijzer

Al langere tijd wordt er in de gemeenteraad van Westerwolde gesproken over de mogelijk aankoop van Parc Emslandermeer, waar onder andere zwembad Parc Emslandermeer is gevestigd. Stichting Bewonersbelangen Parc Emslandermeer heeft het te koop aangeboden aan de gemeente. Als de gemeente het gebouw niet wil kopen, dan volgt mogelijk sloop.
Ruim 1800 ondertekenaars van een petitie hebben aangegeven dat ze het zwembad open willen houden.

Bijna unaniem akkoord

Alle partijen, behalve de VVD, gingen uiteindelijk akkoord met het maken van een aankoopvoorstel met daarbij ook een overzicht van de kosten en opbrengsten op de langere termijn.
De VVD zegt het zwembad in Vlagtwedde wel te willen behouden, maar 'niet onder de regie en kosten van de gemeente', vertelt Klaas Buigel.
De bedoeling is nu dat het college van B&W rond 28 oktober met een aankoopvoorstel en het overzicht komt. Daarna gaat de gemeenteraad er weer over praten en nemen ze uiteindelijk een definitief besluit.