Nieuw pand werkvoorzieningschap Iederz kan gebouwd worden

Iederz aan de Peizerweg
Iederz aan de Peizerweg © Google Street View
De gemeenteraad van de gemeente Groningen heeft ingestemd met de nieuwbouw van werkvoorzieningschap Iederz. Alleen de VVD was tegen het plan van wethouder Carine Bloemhoff (PvdA).
De nieuwbouw van het pand kost bijna 40 miljoen euro. Het nieuwe pand komt aan de Bornholmstraat.

Uitstel

De VVD en Stadspartij vroegen vanwege de coronacrisis nog om uitstel van de nieuwbouw. Andere partijen waren hier niet voor te porren. Die zeiden de kosten van de coronacrisis niet af te willen wentelen op de zwakkeren in de samenleving.
Wethouder Bloemhoff voelt niets voor uitstel omdat dat de nieuwbouw volgens haar alleen maar duurder zou maken. 'Bovendien hangt de nieuwbouw samen met plannen van het OV-bureau.' Het OV-bureau breidt de busremise aan de Peizerweg uit op de plek waar nu Iederz nog gevestigd zit.

Gouden kranen en miljoenen extra

SP'er Jimmy Dijk zei tijdens een raadsvergadering over het onderwerp dat hij het niet erg zou vinden als het nieuwe pand nog duurder wordt.
'Als mensen er gouden kranen willen dan moeten die er komen. Iedere cent die hieraan uitgegeven wordt is het waard: gooi er nog maar een paar miljoen extra tegenaan', opperde hij.