Rechter wil twee agenten horen die betrokken waren bij schietincident Paterswolde

De schietpartij vond plaats in de Hayo Hindriksweg
De schietpartij vond plaats in de Hayo Hindriksweg © ProNews
De twee agenten die op 3 januari in Paterswolde in een schietgevecht raakten met een 28-jarige man, worden over dit incident gehoord door de rechter-commissaris (een onderzoeksrechter).
De zaak is om die reden met drie maanden uitgesteld.

Poging tot doodslag

De politie kwam na een melding over huiselijk geweld naar een woning aan de Hayo Hindriksweg. De agenten inspecteerden de achtertuin van de woning en werden vanuit een steeg beschoten. Er raakte niemand gewond. De schutter bleek de 28-jarige verdachte. Hem wordt poging tot doodslag op twee agenten verweten.

Gericht geschoten?

De advocaat zette vraagtekens bij de situatie in de steeg. Zij vroeg de rechtbank de twee agenten te bevragen over de aanleiding om de achtertuin te onderzoeken en waarom beiden vervolgens de brandgang ingingen.
Volgens de verdachte heeft hij niet gericht geschoten op de agenten. De raadsvrouw wil daarom weten waarom de agenten dit beweren en uit welke hoek de partijen hebben geschoten.
Beide politie-ambtenaren deden aangifte, maar voor de toedracht van het incident wezen zij naar het proces verbaal dat zij hadden opgemaakt.

Verboden wapenbezit

Naast de poging tot doodslag wordt de 28-jarige ook verdacht van verboden wapenbezit. Volgens het Openbaar Ministerie zijn bij hem twee vuurwapens gevonden.