Bedum wil geen alcohol meer op straat

BEDUM - Hangjongeren in de gemeente Bedum mogen op straat geen alcohol meer bij zich hebben. Met de maatregel bindt Bedum de strijd aan met zo'n 50 jongeren die al langere tijd voor veel overlast zorgen. Het drinken van alcohol was al verboden.
Nadat onlangs drie mannen op straat ernstig werden mishandeld door enkele jongeren, was voor de gemeente de maat vol. De gemeenteraad was donderdagavond dan ook unaniem in haar oordeel; alle partijen zijn het erover eens dat er snel paal en perk gesteld moet worden aan de baldadige en agressieve jeugd.
Tijdens diezelfde vergadering bood burgemeester Everts van Bedum excuses aan voor zijn optreden eerder deze week op TV Noord. Het interview leverde de burgemeester veel kritiek op. Volgens een meerderheid van de raad zou Everts de indruk hebben gewekt niets aan de situatie in Bedum te kunnen doen en machteloos te staan.
Of het alcoholverbod effect heeft, zal moeten blijken. In ieder geval gaat ook de politie vaker surveilleren, met name in het weekend.