Rechter acht verkrachting door Stadjer (57) niet bewezen: vrijspraak

De locatie Groningen van de rechtbank Noord-Nederland.
De locatie Groningen van de rechtbank Noord-Nederland. © RTV Noord
De rechtbank heeft donderdag een 57-jarige man uit Groningen vrijgesproken van verkrachting. Tegen hem was drie jaar gevangenisstraf geëist.
De man was beschuldigd van verkrachting van de vriendin van de beste vriend van zijn zoon. Maar volgens de rechter was er te weinig bewijs om de man te veroordelen.

Kind aan huis

De vrouw zei dat ze op 17 juni 2018 in de woning van de man door hem was verkracht. De vrouw behoorde tot de vriendenkring van de zoon en was daar kind aan huis.
Ze masseerde de man die dag vanwege zijn pijnlijke schouders. Ze had een opleiding fysiotherapie gevolgd en probeerde vakkundig de pijn te verlichten. Volgens haar aangifte zou ze daarna tegen haar wil seksuele handelingen hebben moeten ondergaan.

Naar de politie

De vrouw stapte een maand later naar de politie en daarna volgde de aangifte. De Stadjer ontkende de beschuldiging. Het verhaal van de vrouw stond lijnrecht tegenover het verhaal van de man. Er waren geen aanvullende bewijzen die het verhaal van de vrouw ondersteunden.
Ook een app-gesprek, waaruit zou kunnen blijken dat er ongewilde seks was geweest, kon anders worden uitgelegd. En alleen een verklaring van de vrouw is te weinig voor een veroordeling, zei de rechter.