Erwin Koeman ondergaat een hartoperatie

Erwin Koeman
Erwin Koeman © ANP
Oud-voetballer en trainer Erwin Koeman, de oudere broer van bondscoach Ronald Koeman, ondergaat vrijdag een openhartoperatie in een ziekenhuis in Eindhoven.
Dat zegt de 31-voudig international in een interview met De Telegraaf.
De 58-jarige Erwin Koeman stelt dat hem een pittige ingreep te wachten staat. 'Maar men is er op tijd bij en dat is geruststellend', zegt de speler die net als Ronald deel uitmaakte van het Nederlands Elftal dat in 1988 Europees kampioen werd.

Hartinfarct Ronald

De oud FC Groningen-speler was al in contact met specialisten vóórdat zijn broer Ronald op 3 mei na het wielrennen een hartinfarct kreeg en naar het ziekenhuis in Amsterdam moest worden afgevoerd. Daar werden twee stents geplaatst om vernauwingen in de bloedvaten weer te verwijden.
'In mijn geval kan dat niet. De vernauwingen zien er anders uit en dat vereist dat er een techniek voor een bypass wordt toegepast', legt Koeman uit.
Hij zegt niet geheimzinnig te willen doen over de ingreep en daarom ermee naar buiten te zijn gekomen. In het geval van Ronald waren de media al op de hoogte voordat alle familie was ingelicht en in paniekverhalen over zijn gezondheid zegt Erwin geen trek te hebben.

Hartfalen

De problemen bij Erwin kwamen aan het licht tijdens een onderzoek dat door hemzelf was aangevraagd. In de familie aan de kant van zijn vader zijn meerdere personen overleden door hartfalen.