Petitie tegen bierboete in Noorderplantsoen; partijen overwegen spoeddebat

De Groninger Studentenbond en de partij Student en Stad zijn een petitie gestart tegen het aangekondigde alcoholverbod in het Noorderplantsoen in de Groningen.

Ze vinden het verbod onredelijk en willen het huidige gedoogbeleid houden. In de petitie roepen de partijen op om de onruststokers aan te pakken en niet alle inwoners van Groningen te straffen. 'Groningen is altijd al een vrije stad geweest, dat moet zo blijven', zegt Jan Willem Leeuwma van de Groninger Studentenbond.

Deze week maakte het gemeentebestuur van Groningen bekend dat het drinken van een biertje vanaf 1 juli een boete van 95 euro kan opleveren.

Mogelijk spoeddebat

Als er voor komende dinsdag geen passende oplossing is, zullen de gemeenteraadspartijen Student en Stad en 100% Groningen een spoeddebat aanvragen.

Tijdens dit debat willen ze een motie indienen om het gedoogbeleid in ere te houden en de aanpak op de onruststokers te richten.

'Regels zijn regels'

Een woordvoerder van burgemeester Schuiling laat weten dat er nog over de boetes gesproken wordt.

‘De reacties op het voornemen te stoppen met het gedoogbeleid zijn bekend. Tegelijk is het officieel al verboden om alcohol te drinken in het Noorderplantsoen: de regels zijn er en die kunnen gewoon gehandhaafd worden.’

Aan het bericht is later de reactie van de gemeente Groningen toegevoegd.

Lees ook:
- Nachtburgemeester baalt van alcoholboete: 'Je haalt de ziel uit het Noorderplantsoen'
- Studentenbond: 'Alcoholverbod in Noorderplantsoen is onbegrijpelijk'
- Een biertje in het Noorderplantsoen kost straks 95 euro

Deel dit artikel:

Recent nieuws