Echtpaar zoekt extra hulp bij onderhoud 40 kilometer lang Westerwoldepad

Henk en Carin Oosterhuis onderhouden het Westerwoldepad
Henk en Carin Oosterhuis onderhouden het Westerwoldepad © Martijn Klungel/RTV Noord
Zwetend in de zon zijn Carin en Henk Oosterhuis vrijdagochtend bezig met het plaatsen van een paar geel-blauwe markeringen. De twee onderhouden een wandelpad van zo'n 40 kilometer lengte. Ze kunnen wel wat extra handen gebruiken.
Henk en Carin wonen in Musselkanaal en zijn verknocht aan de natuur in de gemeente Westerwolde. 'Het is hier zo mooi', zegt Henk, terwijl hij naar het landschap wijst.
'De open ruimte waar de koeien lopen en de Ruiten Aa op de achtergrond. Dit is het mooiste beekdal van Nederland', vindt hij.

Westerwoldepad

Het is dan ook niet vreemd dat het echtpaar in februari heeft aangegeven het Westerwoldepad te willen beheren en onderhouden. De wandelroute loopt van Wedderbergen naar Ter Apel. De route loopt onder andere langs de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa.

Meer werk door uitbreiding

Ze willen de huidige route zelfs uitbreiden waardoor het Westerwoldepad tussen de 80 en 100 kilometer lang wordt. Ook het laten herstellen van de oude loop van de Ruiten Aa zorgt voor extra werk: de route moet worden aangepast en gemarkeerd worden.
En dan zijn vier handen te weinig. 'We moeten nog ruim honderd bordjes plaatsen', zeggen de twee. 'Om de route vervolgens goed bij te kunnen houden is de route te lang om dat met z'n tweeën te doen', aldus Carin.
De twee zijn daarom zoekende naar extra vrijwilligers die een deel van de route willen onderhouden, maar ook markeringen willen plaatsen.

Oproep

'We hopen tussen de tien en vijftien vrijwilligers te kunnen vinden', zegt Henk. Hij denkt overigens dat dit wel gaat lukken: 'We hebben al een oproep gedaan en daar kwamen al enkele reacties op', zegt hij.
Wie geïnteresseerd is om te helpen kan per mail contact opnemen met de twee vrijwilligers.