Een laatste blik in de basisschool van Meedhuizen

OBS Meedhuizen
OBS Meedhuizen © Pronews
Iedereen die dat wilde, kon zaterdag voor het laatst een kijkje nemen in de klaslokalen van OBS Meedhuizen. De dorpsschool wordt vanaf eind volgende week opgeheven.
Het schooltje, waar nu nog dertig leerlingen naartoe gaan, zou aanvankelijk pas in 2021 dicht gaan. Maar doordat meerdere ouders hun kinderen al eerder overplaatsten naar een andere school, zouden er na de zomervakantie nog maar negen kinderen overblijven.
Dat zijn er te weinig om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen, concludeerden de medezeggenschapsraad, de ouders van de resterende kinderen en Stichting Openbaar Onderwijs Marenland. Daarmee komt er een eind aan 170 jaar basisonderwijs in Meedhuizen.

Herinneringen ophalen

Verschillende oud-leerlingen, leerkrachten en andere belangstellenden kwamen zaterdag nog één keer naar de school om herinneringen op te halen. Ondanks de coronamaatregelen was dat nog goed mogelijk.
Op de school in Meedhuizen hebben meerdere leerlingen gezeten die later uitgroeiden tot bekende Groningers of zelfs nationaal en internationaal bekend werden. Zoals zanger Olaf Vos, kickboksster Sarèl de Jong en YouTuber Kalvijn.

Nieuwe plek voor leerlingen en leerkrachten

De helft van de leerlingen van OBS Meedhuizen verhuist vanaf volgend schooljaar naar Siddeburen. De andere helft heeft gekozen voor scholen in Wagenborgen, Appingedam of Delfzijl.
Er vallen geen ontslagen: alle leerkrachten hebben een nieuwe werkplek gekregen binnen onderwijsstichting Marenland. Wat er met het gebouw in Meedhuizen gaat gebeuren, is nog niet bekend.
Bekijk hieronder de tv-reportage die we eerder deze maand maakten over OBS Meedhuizen:
OBS Meedhuizen gaat een jaar eerder dicht dan gepland