Arjen Robben keert terug als speler bij FC Groningen

Arjen Robben keert terug bij FC Groningen als speler. Dat heeft FC Groningen bekend gemaakt.

In een filmpje dat FC Groningen heeft gepubliceerd legt de 36-jarige Robben uit dat het de laatste tijd weer begon te kriebelen. Dat hij heeft geluisterd naar de supporters en nog één keer alles wil geven om terug te keren als voetballer.

Robben gaat er alles aan doen om fit te zijn voor het komend seizoen en zal - als alles meezit - dan direct aansluiten bij de selectie.

Zondag zal Robben in een persconferentie een toelichting geven.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is heel erg trots dat Robben terugkeert naar waar het voor hem allemaal begon. 'Ik ben ontzettend blij dat zo'n grote speler terugkomt', zegt Fledderus.

Carrière

De Bedumer begon zijn actieve voetbalcarrière bij VV Bedum. Op jonge leeftijd pikte FC Groningen hem op en daar doorliep hij de jeugdopleiding. Op 3 december 2000 maakte Robben zijn debuut in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Als invaller mocht hij een halfuur meedoen in een wedstrijd die eindige in 0-0.

Een dikke twee weken later maakte de rest van Nederland kennis met het grote talent van de Bedumer. In het Oosterparkstadion, waar hij zijn basisdebuut maakte, beleefde toenmalig international Kees van Wonderen een verschrikkelijke middag. Robben draaide en kapte hem meerdere malen misselijk. Magnus Johansson zorgde dat FC Groningen die zondagmiddag met 1-0 van de Rotterdammers wist te winnen. De Zweed scoorde uit een vrije trap, versierd door Robben.

Na de FC

Daarna gaat het snel met de carrière van de Bedumer. Feyenoord, PSV en Ajax staan al gauw bij de familie Robben voor de deur. Met vader Hans als zaakwaarnemer kiest Robben uiteindelijk voor PSV, maar hij wordt nog één jaar verhuurd aan FC Groningen. Voor de Trots van het Noorden speelt de telg uit de eigen opleiding uiteindelijk 52 wedstrijden. Daarin komt hij twaalf keer tot scoren.

De carrière van Robben neemt daarna een vlucht. Als speler van Chelsea, Real Madrid en daarna Bayern München wordt hij één van de beste spelers van Nederland. Maar hij blijft FC Groningen een warm hart toedragen en is dan geregeld te gast bij wedstrijden.

'Arjen volg je hart!'

Toen duidelijk werd dat vorig seizoen zijn contract afliep in Duitsland begonnen FC Groningen supporters een actie om hem terug te halen naar Groningen. Overal hingen affiches met daarop de tekst 'Arjen volg je hart!'. Daar heeft Arjen Robben, nadat hij zijn voetbalschoenen al aan de wilgen had gehangen, uiteindelijk gehoor aan gegeven.

Lees ook:
- Lopend Vuur: De terugkeer van Arjen Robben gaat een succes worden
- Alles over FC Groningen

Meer over dit onderwerp:
fcgroningen voetbal
Deel dit artikel:

Recent nieuws