Tijdelijk dorpshuis Zandeweer komt naast begraafplaats

Het huidige dorpshuis van Zandeweer.
Het huidige dorpshuis van Zandeweer. © Google Street View
Het tijdelijke dorpshuis van Zandeweer komt op het grasland naast de begraafplaats aan de Onnemaweg. Dat heeft de gemeente Het Hogeland maandag bekendgemaakt.
Het huidige dorpshuis is door aardbevingen dusdanig beschadigd dat het pand gesloopt en vervolgens opnieuw opgebouwd moet worden.
De inwoners van Zandeweer, Eppenhuizen en Doodstil dachten mee over geschikte locaties voor een tijdelijk onderkomen. Omwonenden van het gekozen perceel zijn tijdens een informatiebijeenkomst bijgepraat over de plannen voor het tijdelijke dorpshuis.

Groen toegevoegd

Het tijdelijke dorpshuis wordt 33 meter lang en twaalf meter breed. Ook met opslagruimte, parkeergelegenheid, een toegangsweg, grondwal en groenvoorziening is rekening gehouden op de nieuwe locatie.
Gebiedswethouder Eltjo Dijkhuis: 'De grondwal en de groenvoorziening waren belangrijk voor de omwonenden. Deze waren nog geen onderdeel van het ontwerp, maar als gemeente komen we hierin natuurlijk graag tegemoet. Die zorgen er namelijk voor dat het gebouw vanaf een afstand minder zichtbaar is en omwonenden prettig kunnen blijven wonen.'
Als alle procedures zijn doorlopen, wordt het tijdelijke dorpshuis komend najaar geplaatst.