Nog geen zicht op vervolg proces Jaagpadmoord

Milton T. wordt verdacht van het doodsteken van Hidde Bergman
Milton T. wordt verdacht van het doodsteken van Hidde Bergman © Venema Media
Wanneer Milton T. voor de rechtbank in Groningen verschijnt voor de inhoudelijke behandeling van zijn zaak, is nog niet bekend. Op de geplande dagen kan zijn advocaat niet.
T. wordt ervan verdacht in mei vorig jaar hardloper Hidde Bergman te hebben doodgestoken aan het Jaagpad in Stad. Hij werd drie weken na de steekpartij aangehouden.

'Ik heb niks gedaan'

Zijn dood veroorzaakte veel onrust in de stad. Studentensportclubs, die hun velden langs het Jaagpad hebben, riepen hun leden op om niet meer alleen te fietsen zolang er niemand was aangehouden.
Bij een vorige zitting, halverwege mei, claimde hij onschuldig te zijn. ‘Ik heb niks gedaan, en ik hoop dat jullie dat zien’, zei hij toen tegen de rechters. Hij sprak vanuit de gevangenis in Vught, omdat hij vanwege de coronamaatregelen niet naar de rechtbank kon komen.

Eerder uitstel

Eigenlijk zou zijn zaak in mei al inhoudelijk behandeld worden, maar dat ging niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. T.’s advocaat Natacha Harlequin zei meer tijd nodig te hebben om de zaak voor te bereiden. Ook had ze T. al een tijd niet gezien. Onwenselijk voor de zaak, zo vond ze.
De rechtbank heeft de inhoudelijke behandeling van de zaak gepland op 26 en 27 oktober, maar dan kan Harlequin niet. Wel dient er op 7 september mogelijk nog een pro-forma zitting.
Wanneer de zaak wel inhoudelijk behandeld wordt, is niet bekend. De rechtbank gaat op zoek naar een nieuwe datum.
De familie van Hidde Bergman laat via advocaat Maaike de Vries weten begrip te hebben voor het uitstellen van de zaak.