Erepenning gemeente Groningen voor 'onderwijsvernieuwer' Rob Schuur

Rob Schuur krijgt de Erepenning van burgemeester Schuiling
Rob Schuur krijgt de Erepenning van burgemeester Schuiling © Gemeente Groningen
Burgemeester Koen Schuiling heeft maandagochtend de Erepenning van de gemeente Groningen uitgereikt aan Rob Schuur. Dat gebeurde ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van het Noorderpoort College.
Schuur heeft ruim twintig jaar leiding aan het Noorderpoort gegeven.

Vernieuwer in het onderwijs

Volgens de gemeente heeft hij daarmee een 'langdurige, onderscheidende en buitengewone bijdrage geleverd aan de Groningse samenleving'.
'Onder zijn leiding groeide het Noorderpoort uit tot een ROC dat midden in de samenleving staat en waar de student op nummer één staat. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking van het Noorderpoort College met de Groningse automotive-sector op Driebond of de realisatie van het Sportcentrum Europapark.'
Daarnaast roemt de gemeente Schuurs capaciteiten als 'vernieuwer binnen de Nederlandse onderwijswereld'.

Donar en Museum aan de A

Naast zijn taken bij het Noorderpoort was Schuur nauw betrokken bij de ontwikkeling van basketbalclub Donar en bij het realiseren van het nieuwe Historisch Museum aan de A. Van dat museum wordt hij de eerste voorzitter van de Raad van Toezicht.

Nijland en Feringa

De Erepenning van de gemeente werd eerder onder anderen toegekend aan Feya Strijk-Braunius (2020), Hans Nijland (2019), Sibrand Poppema (2018) en het onderzoeksteam van Ben Feringa (2016).