Auto's beklad in Appingedam: 'Ik had hem net een maand' (update)

Op de auto's staat met witte verf 'nsb' geschreven
Op de auto's staat met witte verf 'nsb' geschreven © ProNews
Aan de Meedensingel in Appingedam zijn zeven auto’s besmeurd met teksten. Op de auto's staat met witte verf 'nsb' geschreven. Bij één auto zijn de banden lek gestoken.
Michelle Martodrono wist niet wat ze zag toen ze dinsdagochtend wakker werd.
‘Toen ik de auto zag moest ik huilen. Ik dacht echt: shit. Ik heb die auto net een maand geleden gekocht en heb daar heel lang voor gespaard. Er staat nu levensgroot 'nsb' op mijn auto. De hele auto is ondergespoten.'
Ze was op bezoek bij haar vriend. 'Ook zijn auto is helemaal beklad en heeft veel schade. Dit is echt niet te bevatten'.

's Nachts gebeurd

Meerdere auto's van buurtbewoners stonden op de parkeerplaats. 'Die zijn allemaal boos. Dit is echt een heel ernstig. De mensen die dit gedaan hebben geen besef van geld', zegt Michelle. Het vermoeden van de bewoners is dat 's nachts een paar jongeren de wagens hebben bespoten, maar daar is geen bewijs voor.
De auto had ze net een maand in haar bezit
De auto had ze net een maand in haar bezit © Michelle Martodrono

'Geen gerichte actie'

Volgens de politie is er geen sprake van een doelgerichte actie. Eén bewoner heeft inmiddels aangifte gedaan van vernieling, maar de politie verwacht dat meer bewoners dat nog zullen doen.
Nog een bekladde auto.
Nog een bekladde auto. © Michel Groen
Agenten doen dinsdagochtend ook een buurtonderzoek om erachter te komen of wijkbewoners iets gezien hebben. Bewoners die niet thuis zijn krijgen een briefje in de bus om eventueel later contact op te nemen. 'Ook vragen wij mensen om eventuele camerabeelden beschikbaar te stellen', zegt een politiewoordvoerder.

Onderzoek

'Ik heb ook rondgevraagd in de buurt', zegt Martodrono, 'maar niemand lijkt enig idee te hebben waarom ze juist hier hebben toegeslagen.’ Ook in een andere straat in de buurt zouden volgens haar auto's zijn bekrast.
Voorlopig laat de bewoonster haar auto even staan. 'De krassen vallen niet weg te halen. en met zo'n auto ga je ook niet rondrijden natuurlijk.'
Dit artikel is bijgewerkt met een reactie van de politie.
De parkeerplaats waar auto's beklad en bekrast zijn.
De parkeerplaats waar auto's beklad en bekrast zijn. © Michel Groen