Partijen willen alsnog spoeddebat over Noorderplantsoen: 'Zand in de ogen gestrooid'

De politieke partijen Student&Stad en 100% Groningen willen alsnog een spoeddebat over alcoholgebruik in het Noorderplantsoen. 100% Groningen wil af van het verbod op het drinken van alcohol in de speelweide van het plantsoen.

Vanaf woensdag kan je een boete krijgen als je daar een biertje of wijntje drinkt.

Ook bij de vijver geldt vanaf 1 juli een verbod op het drinken van alcoholische dranken. Burgemeester Schuiling kiest ervoor een al bestaand verbod te gaan handhaven, om overlast tegen te gaan.

Zand in de ogen

'Tachtig procent van de mensen zit nu in de speelweide en bij de vijver', zegt Marjet Woldhuis namens 100% Groningen. 'Het zijn de zonnigste plekjes. Met de aankondiging dat er toch geen algeheel alcoholverbod komt, wordt zand in de ogen van de Groningers gestrooid.'

Pak de onruststokers aan en laat andere mensen zitten waar ze zitten
Marten Duit - Student&Stad

Ook Studentenpartij Student&Stad is kritisch. Raadslid Marten Duit is bang voor een waterbedeffect. 'Door het instellen van twee alcoholvrije gebieden verplaatst het probleem, het wordt niet opgelost. Wij zien daarom geen heil in de twee alcoholvrije gebieden', zegt Duit.

Duit is wel blij dat er een klankbordgroep met gebruikers en omwonenden komt. Die groep mensen moet zich buigen over de juiste oplossingen voor het probleem.

Meer gebieden alcoholvrij

In september wordt het beleid dat maandag uitlekte geëvalueerd. Student&Stad is bang dat de door hen verwachte verplaatsing van het probleem aanleiding biedt om meer gebieden alcoholvrij te verklaren. 'Pak de onruststokers aan en laat andere mensen zitten waar ze zitten', besluit Duit.

Lees ook:
- Burgemeester komt terug op alcoholverbod Noorderplantsoen, na 23.00 uur moet het rustig zijn
- Petitie tegen bierboete in Noorderplantsoen; partijen overwegen spoeddebat

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad politie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws