Herstart Noord Nederlands Orkest live bij RTV Noord

Gastdirigent Antony Hermus van het NNO dirigeert het concert
Gastdirigent Antony Hermus van het NNO dirigeert het concert © RTV Noord/Archief
Het Noord Nederlands Orkest speelt vrijdag 3 juli voor het eerst sinds de coronacrisis weer in de concertzaal. Het concert is rechtstreeks te zien via rtvnoord.nl.
Sinds 11 maart heeft het NNO niet meer opgetreden als orkest. Wel waren er bijzondere een-op-eenconcerten, waarbij muzikanten van het orkest solo voor iemand speelden. Nu de coronaregels zijn versoepeld is ook optreden voor een groter publiek weer mogelijk.

Beperkt aantal bezoekers

Het concert, op vrijdag 3 juli in de grote zaal van cultuurcentrum de Oosterpoort in Groningen, voldoet aan de eisen van het RIVM. Dat betekent dat er nog niet met een volledige bezitting kan worden opgetreden. Muzikanten zitten op afstand van elkaar en er is ruimte voor een beperkt aantal bezoekers.

Nieuwe wereld

Onder leiding van gastdirigent Antony Hermus speelt het orkest onder meer een deel uit Dvoráks Nieuwe Wereld-symfonie, een stuk dat volgens het NNO qua titel goed bij de huidige situatie past. Verder worden stukken gespeeld van Schumann, Mozart en Strauss. Omdat 2020 het 'Beethovenjaar' is eindigt het concert met de Finale uit de Zevende symfonie van Beethoven.

Kijk live

Het concert van het NNO wordt rechtstreeks uitgezonden via de site van RTV Noord. Het begint om 20.15. Ook bij Omrop Fryslân en RTV Drenthe is het concert te zien.