Gezin over kop op A28; BV Veendam verleent hulp

ZUIDWOLDE (Dr.) - Een 45-jarige automobilist uit Sappemeer is dit weekend met zijn vrouw en twee kinderen op de A28 bij het Drentse Zuidwolde over de kop geslagen. Het ongeluk gebeurde vlak voor de spelersbus van BV Veendam. De spelers, trainer Joop Gall en verzorger Roelf Dijkman hebben eerste hulp verleend.
De Sappemeerster reed op de 'snelle' baan, maar moest naar rechts toen een snellere auto achter hem aan kwam. Doordat zijn cruisecontrol niet vlot genoeg reageerde, kwam de man te dicht achter een vrachtwagen. Zo gauw het kon probeerde hij weer naar links te gaan, maar zijn auto schampte de truck en sloeg over de kop.
De Sappemeerster en zijn twee kinderen van 9 en 11 jaar konden op eigen kracht uit de auto komen. Zijn 41-jarige echtgenote is door de brandweer uit het wrak bevrijd en met rug- en nekklachten naar het UMCG in Groningen gebracht.
Volgens trainer Joop Gall van BV Veendam is het een wonder dat de vier het ongeluk hebben overleefd. Naast de traumahelikopter waren twee ambulances, drie brandweerwagens en meerdere politiewagens ter plaatse. De weg is enige tijd afgesloten geweest.