Kinderdagverblijf Paterswolde weer open; besmette leidster nog ziek thuis

Kinderdagverblijf Het Kinderkabinet in Paterswolde is weer open. Twee weken geleden werd bij een medewerker corona vastgesteld, waarna de deur op slot moest.

Acht van de dertien medewerkers zaten twee weken in quarantaine. Volgens RTV Drenthe was niemand van deze acht besmet met het coronavirus. En dit was ook niet het geval bij ouders en kinderen.

Eigenaresse Jet Brekhoff spreekt van 'een wonder'. 'Niemand heeft klachten gekregen.' In het bron- en contactonderzoek van de GGD Drenthe zijn ook geen nieuwe besmettingen ontdekt.

Leidster nog ziek

De medewerkster die positief testte, is er nog altijd niet bovenop en kan niet aan het werk. Ze heeft volgens Brekhoff last van milde klachten en is flink ziek geweest. De tijdelijke sluiting heeft indruk gemaakt op de eigenaresse.

'Het was een pittige beslissing om dicht te gaan. De ouders waren echt geschrokken en bang dat hun kind het zou hebben. Maar gelukkig reageerden ze ook hartverwarmend en snapten ze dat ik dicht ging.'

Kinderen worden nu als een soort Post-NL-pakketje afgeleverd
Jet Brekhoff - eigenaar Het Kinderkabinet

Om het coronavirus buiten de deur te houden, worden de kinderen door hun ouders nu buiten de deur afgeleverd. Dat was volgens Brekhoff even wennen, maar de kinderen zijn volgens haar flexibel genoeg om daar mee om te gaan.

'Het gaat heel goed, al missen we wel het contact met ouders op de groep. Kinderen worden nu als een soort Post-NL-pakketje afgeleverd. Maar met de kinderen die normaal meer moeite hadden met afscheid nemen, gaat dat gek genoeg nu gemakkelijker. Dus we leren er ook weer van.'

Lees ook:

- Kinderdagverblijf Paterswolde dicht na coronabesmetting

Meer over dit onderwerp:
coronavirus PATERSWOLDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws