Ook Vismarkt verandert deze zomer in terras

Ook op de Vismarkt in Stad mogen deze zomer terrassen komen. Horecaondernemers mogen iedere dag tot 2.00 uur 's nachts tafels en stoelen uitstallen op het plein. Eerder stond de gemeente Groningen al terrassen toe op de Grote Markt.

Op dagen dat er warenmarkt is op de Vismarkt mag het terras vanaf 20.00 uur worden opgetuigd. Op maandag, donderdag en zondag geldt 12.00 uur als starttijd.

Op de markt zal ook ruimte blijven voor looproutes, stelt de gemeente. Voorlopig zijn de terrassen alleen in de maand juli toegestaan. Aan het eind van deze maand wordt besloten of de terrassen langer kunnen blijven staan.

Alle horecaondernemers aangesloten

'Alle horecaondernemers op de Vismarkt zijn bij de plannen aangesloten', zegt wethouder Paul de Rook (D66). De terrassen komen er om ondernemers tegemoet te komen in de gevolgen van de coronacrisis.

Er komt ook een aantal terrasplekken waar iedereen mag zitten, ook als mensen geen drankje bij een horecagelegenheid willen bestellen. 'Daar mogen mensen zitten die bijvoorbeeld elders in de stad een drankje hebben gehaald', stelt de gemeente. Het is de bedoeling dat de uitbreiding van de terrassen na de coronacrisis weer verdwijnt.

Uitbreiding warenmarkt blijft

De warenmarkt op de Vismarkt blijft voorlopig uitgebreid naar de Grote Markt. Om ruimte tussen marktkramen te creëren wordt de Grote Markt tegenwoordig gebruikt voor een deel van de kramen, die normaal op de Vismarkt staan. 'Dat bevalt naar omstandigheden heel goed', zegt wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA).

Geen Amsterdamse terrassen in Stadspark

Er komen definitief geen terrassen in het Stadspark. Dat was oorspronkelijk de bedoeling, maar het stuitte op verzet bij ondernemers in de binnenstad. Een Amsterdams evenementenbureau zou die terrassen organiseren, maar het bureau heeft de vergunningsaanvraag daarvoor ingetrokken.

Fietsers op vrijdag welkom in Folkingestraat

Fietsers zijn vanaf deze week ook op vrijdag weer welkom in de Folkingestraat, stelt wethouder De Rook. Begin juni werd de Folkingestraat verboden terrein voor fietsers.

Die maatregel werd snel teruggedraaid, en bleef alleen nog op vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur gelden. Nu blijft het regime alleen nog op zaterdag van kracht.

Lees ook:
- Gemeente Groningen staat toch meer terrassen toe op Grote Markt
- Fietsverbod in binnenstad Groningen na kritiek deels opgeheven
- Alles over de coronacrisis

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad coronavirus zorg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws