Waterhuizerbrug vanaf maandag zes weken dicht

De Waterhuizerbrug (N860) is vanaf aanstaande maandag 6 juli tot uiterlijk 14 augustus afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen de brug wel gewoon blijven gebruiken.

De brug over het Winschoterdiep krijgt tijdens de zomervakantie een grote onderhoudsbeurt, laat de provincie weten. De brug wordt niet alleen schoongemaakt, maar krijgt bovendien een nieuwe lik verf. Daarnaast worden de draaiende delen van de brug gesmeerd.

Verrot

Ook het stalen brugdek, de betonnen delen van de brug en de slechte delen van het asfalt in de omgeving van de brug worden de komende anderhalve maand gerepareerd.

Omdat de houten damwand in de berm van het fietspad verrot is, wordt deze vervangen door betonnen delen.

Omleiding

De Doctor E.H. Ebelsweg (N860) is afgesloten ter plaatse van de brug. Het verkeer wordt omgeleid via de zuidelijke ringweg. Verkeer vanuit Haren in de richting van Waterhuizen wordt aangeraden in de richting van Hoogezand te rijden en vervolgens op de A7 de afrit 39 (Westerbroek) te nemen.

Verkeer uit de richting Hoogezand wordt via de Winschoterweg en Europaweg omgeleid via afrit 38 (Groningen-Zuidoost).

Hinder

Hoewel de stremming dus niet geldt voor fietsers en voetgangers, is het toch mogelijk dat ook zij enige hinder van de werkzaamheden zullen ondervinden. Vanwege de veiligheid zal het verkeer namelijk af en toe worden stilgezet.

De termijn van de werkzaamheden is ruim genomen door de provincie: als de weersomstandigheden gunstig zijn, dan zou het kunnen dat het werk eerder klaar is.

Meer over dit onderwerp:
WATERHUIZEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws