Omgeving Brailleweg kan zich opmaken voor geluidsoverlast

Het oude viaduct (A28) over de Brailleweg
Het oude viaduct (A28) over de Brailleweg © Google streetview
Combinatie Herepoort begint deze zomer bij de Brailleweg in Stad aan een drietal onderdelen van Aanpak Ring Zuid. De werkzaamheden, die gaan duren tot september, gaan veel geluidshinder geven.
Combinatie Herepoort gaat met ingang van volgende week een nieuw viaduct over de A28 bouwen. Daarnaast komt er nieuwe oprit van de Brailleweg naar de A28, terwijl naast het Noord-Willemskanaal een verdiept fietspad komt te liggen.
De Brailleweg zal van aanstaande maandag 6 juli tot 14 augustus worden afgesloten.

Fundering nieuwe viaduct

De verwachte geluidsoverlast zit 'm vooral in de fundering die het nieuwe viaduct gaat krijgen. Hiervoor moeten namelijk combiwanden wordt aangebracht. Dat gebeurt door het heien van buispalen (holle palen met een diameter van een meter en twintig meter lengte) die helemaal de grond in gaan. Daarnaast worden damwandplanken ingetrild.
Na september gaan de werkzaamheden aan het viaduct verder. Naar verwachting is het viaduct in 2021 klaar.

Overlast

De werkzaamheden worden tussen 7:00 uur en 19:00 uur uitgevoerd.
'Het plaatsen van damwanden gaat voor een langere periode hinder opleveren in de vorm van trillingen en geluid. Het heien van de buispalen gaat veel geluidsoverlast opleveren omdat we staal op staal moeten heien', aldus Combinatie Herepoort. 'We proberen de geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken, maar hinder is helaas onvermijdelijk.'
Er wordt in principe alleen op werkdagen gewerkt, maar indien nodig ook op zaterdag.