Sprintend op stiletto's over Westerkade

GRONINGEN - Sprinten op hakken van minimaal negen centimeter hoog en maximaal 1,5 centimeter breed; je kon het donderdagmorgen met eigen ogen zien op de Westerkade in Groningen.
Actrice Maria Kooistra, bekend van 'Goede Tijden, Slechte Tijden', gaf om klokslag tien uur het startschot voor ongeveer zestig dames in hun mooiste outfit en vooral op hun hoogste hakken. Na 250 meter mochten de 25 allersnelste hogehakkensprintsters plaatsnemen in een limousine, die hen naar Amsterdam bracht. Daar kwamen ook de winnaressen van de voorrondes uit vier andere steden, om de strijd met elkaar aan te binden in de finale van de Stiletto Run.

Foto: Rieks Oijnhausen
De race in Amsterdam werd uiteindelijk gewonnen door een hoogbehakte dame uit Veenendaal. De Groningse Lieske Stokkers viel ook in de prijzen. Niet als de snelste, want ze kwam als 20e over de streep, maar omdat haar zelfontworpen jurkje in de smaak viel. Ze won een jurk van ontwerper Daryl van Wouw.
De Stiletto Run wordt georganiseerd door damesblad 'Glamour'. De winnares krijgt tienduizend euro 'shoppinggeld', dat meteen voor zestig procent moet worden uitgegeven in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.