Groningse boeren protesteren bij Coop in Gieten

Groningse boeren bij de Coop in Gieten
Groningse boeren bij de Coop in Gieten © Venema Media
Op de vierde opeenvolgende protestdag, hebben boeren onder meer het distributiecentrum van de Coop in Gieten als doelwit gekozen. Daar blokkeerden ze zondagavond de hoofdingang met hun trekkers.
De groep Groningse boeren die uiteindelijk bij de Coop eindigde, verzamelde zich aanvankelijk in Hoogezand. Vervolgens pikten ze collega's op in Stadskanaal en Bareveld. Daarna reden ze in colonne richting Drenthe, waar ze protesteerden bij het distributiebedrijf van supermarktketen Coop in Gieten.
Daar verzamelden zich zo'n honderd boeren, die omstreeks middernacht weer vertrokken. Elders in het land bezetten de boeren de voorbije dagen ook al diverse distributiecentra van supermarkten.
Boeren verzamelen zich voor het Hoofdstation, zondag 5 juli
Boeren verzamelen zich voor het Hoofdstation, zondag 5 juli © Patrick Wind/112Groningen

Stad Groningen

Waar de Groningse politie op zaterdagavond bij alle bruggen in de Diepenring barrières opwierp, daar was op zondagavond rond 21:00 uur geen politie te zien. Boeren konden dan ook ongemoeid het Hoofdstation van Stad bereiken. Na een korte pauze daar, vertrok een stoet van enkele tientallen trekkers via de N7 echter weer richting het oosten.
Die groep werd later op de Driebondsweg nabij Meerstad tegengehouden door de politie.
Boeren tegengehouden bij Meerstad
Boeren tegengehouden bij Meerstad © Joey Lameris/112Groningen

Blokkade Heerenveen

Weer andere boeren blokkeren bij Heerenveen verschillende snelwegen. Onbekend is of zich daarbij ook Groningse boeren bevinden.
De boeren voeren actie uit protest tegen de veevoerplannen van het kabinet.