Namen hiv-slachtoffers bekend door blunder

GRONINGEN - De namen van de slachtoffers in de Groningse hiv-zaak zijn door een blunder van hun eigen advocaten door iedereen op te vragen in het kadaster. Dat meldt De Telegraaf.
De slachtoffers hebben beslag laten leggen op de bezittingen van de drie verdachten. Bij het kadaster zou een lijst te zien zijn met de namen van de slachtoffers als eisende partij.
Volgens De Telegraaf was dit niet nodig geweest als de advocaten een belangenvereniging hadden opgericht. De slachtoffers hadden daar dan lid van kunnen worden, waardoor ze zelf anoniem waren gebleven.
Volgens advocaat Fred Kappelhof, die namens de slachtoffers optreedt, is er van een blunder absoluut geen sprake. Niet alleen is het heel normaal dat bij een betreffende procedure bekend is om wie het gaat, ook waren de slachtoffers zelf heel goed op de hoogte van de risico's.
Kappelhof meent bovendien dat het in het leven roepen van een belangenvereniging niet zaligmakend is. Zo werden tijdens de pro formazitting eveneens namen van slachtoffers genoemd. 'Het is een illusie te denken dat bij een proces van deze omvang er absoluut radiostilte blijft over de namen", aldus Kappelhof.