Vernielingen bij SC Loppersum, daders staan op beeld

Vandalen hebben afgelopen weekend vernielingen aangericht op het sportpark van SC Loppersum. De voetbalclub zegt de daders op beeld te hebben en vraagt ze om zich te melden. Anders brengen ze de beelden naar de politie.

Het geschatte schadebedrag ligt rond enkele honderden euro's. Volgens de voetbalclub hebben de vandalen ook troep achter gelaten. 'Op zich geen heel groot schadebedrag. Maar we willen voorkomen dat dit in de toekomst weer gebeurt', zegt voorzitter Sander Eisinga.

Volgens hem zijn de daders bekend: 'We weten wie het zijn en waar ze vandaan komen. Ons bericht was in korte tijd al honderden keren gedeeld, dus dan gaat het snel. Het gaat om een groepje jongeren dat hier een 'feestje' aan het vieren was. Er zijn ook veel bierblikken gevonden.'

Taakstraf

Ze hebben tot en met woensdagavond de tijd om zich bij SC Loppersum te melden. Als dat niet gebeurt, stapt de voetbalclub naar de politie. 'Mochten ze zich wel op tijd melden, dan mogen ze hier klusjes komen doen, want er moet nog veel gebeuren op het sportpark. Sowieso mogen ze de kapotgemaakte tafels en stoelen dan weer in elkaar zetten', zegt de voorzitter.

Meer over dit onderwerp:
politie LOPPERSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws