Ondanks verbod toch twee trekkers op pad in Groningen: 'Wij knielen niet'

Ondanks het verbod dat de Veiligheidsregio Groningen maandagmiddag afkondigde, zijn er maandagavond toch enkele boeren met hun trekker de weg op gegaan.

Op een filmpje op de facebookpagina van Bar & Boos A7 is te zien hoe tenminste twee trekkers eerst door Hoogezand en vervolgens de Oosterparkbuurt in Stad rijden. Daar werden ze door de politie staande gehouden op de Korreweg.

Het is niet bekend of ze zijn bekeurd.

Wij laten ons niet op de knieën krijgen. Wij knielen niet voor een burgemeester
Anonieme boer

'Wij rijden toch', zegt de bestuurder van de trekker op het filmpje terwijl hij door Hoogezand rijdt. 'Wij laten ons niet op de knieën krijgen. Wij knielen niet voor een burgemeester. Wij doen dit om een statement te maken. Ze kunnen wel wat zeggen, maar wij gaan door.'

Verbod op demonstraties met trekkers

Om herhaling van demonstraties met trekkers te voorkomen, geldt vanaf deze maandag tot en met 13 juli 2020 om 7.00 uur een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen. Dit verbod geldt binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Groningen, wat concreet inhoudt alle gemeenten binnen de provincie Groningen.

De Veiligheidsregio Drenthe volgde vanavond het Groningse voorbeeld. Friesland is zich nog aan het beraden of ze een demonstratieverbod met trekkers gaan instellen.

Lees ook:
- Verbod op protesten met trekkers in heel Groningen: 'Dit is bedreigend voor de gezondheid'
- Alles over boerenprotesten in Groningen

Meer over dit onderwerp:
boeren boerenprotesten
Deel dit artikel:

Recent nieuws