Lukkien gaat met 'ontdekker' van Suarez, Van Dijk en Tadic werken

Grads Fühler op de tribune van de Oude Meerdijk.
Grads Fühler op de tribune van de Oude Meerdijk. © FC Emmen
Voormalig FC Groningen-hoofdscout Grads Fühler wordt adviseur van het scoutingsteam van FC Emmen. Hij tekent een contract voor drie jaar. Zijn zoon Jordy en voormalig BV Veendam-trainer Jan Korte zijn de twee scouts in het team.
Het scoutingsapparaat wordt aangestuurd door voorzitter Ronald Lubbers. Als er overlegd moet worden, zullen hij en hoofdtrainer Dick Lukkien ook aanschuiven. Korte zal zich richten op de hoogste niveaus in Nederland en Jordy Fühler op de West-Europese landen.

Ontdekker van Suarez en Tadic

Fühler wordt gezien als ontdekker van spelers als Luis Suarez en Dusan Tadic. Ook werkte hij voor FC Groningen toen spelers als Virgil van Dijk, Tim Matavz, Andreas Granqvist en Bruno Silva werden aangetrokken.
In 2006 werd Fühler hoofdscout bij FC Groningen. Eerst voor bepaalde tijd, maar toen meer clubs naar zijn diensten hengelden werd zijn contract in 2010 omgezet in een dienstverband van onbepaalde tijd. In 2012 ging Fühler zich vestigen in Peru om daar voor FC Groningen en voor Udinese talenten te speuren. Een win-winsituatie voor beide clubs, die zo de kosten van hun scout konden delen.

Privéscout

Later verhuisde Fühler naar Zagreb en werd hij privéscout van de familie Pozzo (eigenaars van Udinese en Watford). Af en toe tipte hij Ajax-scout Henk Veldmate (zijn vroegere collega bij FC Groningen) en legde hij het contact tussen FC Emmen en de zaakwaarnemer van publiekslievelingen Sergio Peña en Miguel Araujo.