Acht versterkte huurwoningen Ten Post feestelijk opgeleverd

De opgeleverde huizen aan de Johan Rengerstraat.
De opgeleverde huizen aan de Johan Rengerstraat. © Wierden en Borgen
Acht versterkte huurwoningen van woningcorporatie Wierden en Borgen zijn dinsdag op feestelijke wijze opgeleverd.
Binnen een paar maanden tijd is de aardbevingsschade aan de huizen in de Johan Rengerstraat hersteld en zijn de woningen versterkt.

Geduld en flexibiliteit

De bewoners werden door de directeur-bestuurder van de woningcorporatie bedankt voor hun geduld en flexibiliteit. 'Het is niet niks om een aantal maanden uit de woningen naar een wisselwoning te moeten, ook nog in de coronatijd', zei Matthieu van Olffen.
Dat de planning niettemin werd gehaald, is te danken aan de medewerking van de bewoners en de inzet van Nationaal Coördinator Groningen (NCG), zei hij.

Gefaseerd terug

Vanaf 12 juni zijn de vaste bewoners gefaseerd terug verhuisd naar hun aardbevingsbestendige woning. De laatste bewoner heeft afgelopen week de sleutel ontvangen. De betrokken huurders kregen een Nederlandse vlag als welkomstgeschenk.
Behalve een korte toespraak van Van Olffen, werd de oplevering ook opgeluisterd met speeches van wethouder Roeland van der Schaaf en NCG-directeur Peter Spijkerman.

In februari begonnen

Geveke Bouw BV startte op 17 februari 2020 met de versterking van de acht woningen aan de Johan Rengersstraat. De wanden van de woningen zijn van binnenuit versterkt. Naast de versterking is in elke woning de individuele schade hersteld.
Met de oplevering van deze acht woningen heeft Wierden en Borgen in totaal 194 woningen versterkt in diverse dorpen. Daarnaast bouwde de corporatie in Ten Post acht nieuwe woningen aan de Tammingastraat.
Daar komen in twee fases nog 16 en 18 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen bij, die in de zomers van 2021 en 2022 worden opgeleverd. De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels begonnen.