Dertig maanden cel voor beroving in Battengang Groningen

Een 36-jarige Stadjer moet voor een straatroof, mishandeling en bedreiging dertig maanden de cel in. De man beroofde op 27 januari in de Battengang in Groningen een man van een horloge. Hij sloeg het slachtoffer daarbij met een fles op het hoofd en schopte hem.

De beroving gebeurde overdag. Het slachtoffer liep richting Steenstilstraat toen hij van achteren werd aangevallen. Hij kreeg een klap met een gevulde fles op het hoofd. De aanvaller schreeuwde om geld en de telefoon van het slachtoffer. Hij griste het horloge van de pols en ging toen van door.

Getuigen

Twee buurtbewoners zagen dit tafereel vanuit hun woning. Zij konden de aanvaller nauwkeurig omschrijven. Terwijl de agenten bezig waren met het noteren van hun verklaring kwam een 60-jarige vrouw op hen af. Ook zij was uit het niets geslagen door een onbekende man. De omschrijving van haar aanvaller kwam overeen met de beschrijving van de overvaller.

De Stadjer werd kort daarop aangehouden, nadat hij een vrouw had bedreigd. De vrouw was naar de politie gerend die net voorbij kwam. Zij wees hen de man aan die haar zojuist had lastiggevallen. De agenten fouilleerden de man en vonden het gestolen horloge van het eerste slachtoffer in zijn broekzak.

Hij had het horloge gevonden, zei de man tegen de agenten, maar die geloofden hem niet.

Gelijk aan de eis

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden dertig maanden cel tegen de man. De rechtbank was het met justitie eens dat het om ernstig feiten gaat, die op klaarlichte dag zijn gebeurd. Hiervan zijn meerdere mensen getuige geweest of slachtoffer geworden. De Stadjer neemt geen verantwoordelijkheid en wil nergens aan meewerken.

Meer over dit onderwerp:
112nieuws rechtszaken groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws